کد خبر: 3918304
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۱

فیلم | پاداشی که رسول خدا(ص) از مردم خواستند

حجت‌الاسلام سعدی با اشاره به آیه 23 سوره شوری،‌ گفت: مردم می‌خواستند در ازای همه نعمت‌های ارزانی‌ شده بعد از دین اسلام‏، می‌گفتند که چگونه از رسول خدا(ص) تشکر کنیم؟ ایشان براساس همین آیه شریفه سوره شوری فرمودند: «اجرم را فقط خدا می‌دهد. به نزدیکان من محبت کنید.» اجری که رسول خدا(ص) خواسته‌اند باز هم به نفع جامعه اسلامی است.

به گزارش ایکنا از خوزستان، حجت‌الاسلام سعید سعدی، مدرس حوزه و دانشگاه و مدير مؤسسه حقوق و قضای اسلامی اهواز در ادامه بیان «آیات قرآن کریم مرتبط با اهل‌بیت علیه‌السلام و امام حسین(ع)» با اشاره به آیه 23 سوره شوری «ذَلِكَ الَّذِي يُبَشِّرُ اللَّهُ عِبَادَهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى وَمَنْ يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَزِدْ لَهُ فِيهَا حُسْنًا إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَكُورٌ»؛اين همان [پاداشى] است كه خدا بندگان خود را كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كرده‏ اند [بدان] مژده داده است بگو به ازاى آن [رسالت] پاداشى از شما خواستار نيستم مگر دوستى درباره خويشاوندان و هر كس نيكى به جاى آورد [و طاعتى اندوزد] براى او در ثواب آن خواهيم افزود قطعاً خدا آمرزنده و قدرشناس است.»، اظهار کرد: این آیه اشاره به یک مطلب مهم دارد و آن هم اینکه رسول خدا(ص) با دین اسلام، برای مردم نور و برکت و روشنایی آورد و مردم قبل از رسول خدا در حالتی بودند که ابزار تمدن، رشد بشری، رشد فرهنگی، تعالی صفات خوب انسانی در بین مردم اندک بود.

وی ادامه داد: رسول خدا(ص)، آن جامعه عقب‌زده را به جامعه پیشرو و علمدار فرهنگ تبدیل کردند؛ جامعه‌ای که دارای اعتماد به نفس و آرمان‌های بلند بود و از حضیض ذلت به اوج عزت رسید و قدرت‌های بزرگ را به سخره می‌گرفت. آن جامعه امید به آینده نه فقط در این دنیا بلکه جاودانگی و خلود ابدی را پیدا کرده بود، موضوعی که قبل از آن در آن جامعه اصلاً تصور نمی‌شد.

سعدی گفت: آن مردم در ازای همه این نعمت‌ها می‌گفتند که چگونه از رسول خدا(ص) تشکر کنیم؟ ایشان بر اساس همین آیه شریفه سوره شوری فرمودند: «اجرم را فقط خدا می‌دهد. به نزدیکان من محبت کنید.» اجری که رسول خدا(ص) خواسته‌اند باز هم به نفع جامعه اسلامی است.

این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: اگر کسی به 5 تن آل‌عبا که آخرین آن‌ها حضرت حسین(ع) بوده است، محبت داشته باشد، سازنده است. انسان هر وقت صفت و مکتبی را دوست داشت ناخودآگاه به شکل او در می‌آید؛ الگوها هم به همین شکل تأثیر دارند.

وی گفت: بزرگواری رسول خدا(ص) را ببینید. درست مثل پدری که فرزندش می‌خواهد از او تشکر کند و او در پاسخ می‌گوید خوب درس بخوان و... که همان هم برای پیشرفت فرزند مناسب است. رسول خدا(ص) هم برای اینکه آن‌ها از بهر‌ه‌های دینی کمال استفاده را داشته باشند فرمودند مثل فرزندان من شوید.

 

 

فیلمبردار: محمد محمدعلی‌پور

تهیه و تدوین: گروه چندرسانه‌ای ایکنا خوزستان

انتهای پیام
captcha